Odstavec předpisu 398/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
Příl.12
Příl.12
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost hořčice
Tabulka 1 - Smyslové požadavky na hořčice I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I I Hořčice I Vzhled I Barva I Vůně a chuť I I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I I plnotučná I kašovitá hmota bez I jasně žlutohnědá u I řízná, palčivá I I I hrubých částic I přibarvené, šedožlutá I I I I I u nepřibarvené I I I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I I kremžská I kašovitá hmota se I žlutohnědá u I řízná, palčivá, I I I zřetelnými hrubými I přibarvené, šedohnědá I nasládlá I I I částicemi drceného I u nepřibarvené I I I I semene hořčice černé I I I I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I I speciální I kašovitá hmota bez I žlutohnědá u I řízná, palčivá, I I I hrubých částic, s I přibarvené, šedohnědá I ovlivněná I I I hrubými částicemi I u nepřibarvené, I přidáním I I I nebo s částicemi I ovlivněná barvou I zeleniny nebo I I I přidané zeleniny I přidané zeleniny nebo I ovoce I I I nebo ovoce I ovoce I I I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I
Tabulka 2 - Fyzikální a chemické požadavky na hořčice I-------------------------I--------------------------------------------------I I I Hořčice I I I-------------------------------I------------------I I I plnotučná a speciální I kremžská I I-------------------------I-------------------------------I------------------I I sušina v % nejméně I 20 I 32 I I-------------------------I-------------------------------I------------------I I cukr jako sacharóza I 5,0 plnotučná, nestanovuje se I 16 I I v % nejméně I u speciální I I I-------------------------I-------------------------------I------------------I I kyselost jako kyselina I 2,5 I 1,9 I I octová v % nejvýše I I I I-------------------------I-------------------------------I------------------I I tuk v % nejméně I 3,6 plnotučná, nestanovuje se I - I I I u speciální I I I-------------------------I-------------------------------I------------------I I písek v % nejvýše I 0,1 I 0,1 I I-------------------------I-------------------------------I------------------I