Odstavec předpisu 398/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
Příl.12

Příl.12
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost hořčice
Tabulka 1 - Smyslové požadavky na hořčice
I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I
I  Hořčice  I       Vzhled         I         Barva         I   Vůně a chuť   I
I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I
I plnotučná I kašovitá hmota bez   I jasně žlutohnědá u    I řízná, palčivá  I
I           I hrubých částic       I přibarvené, šedožlutá I                 I
I           I                      I u nepřibarvené        I                 I
I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I
I kremžská  I kašovitá hmota se    I žlutohnědá u          I řízná, palčivá, I
I           I zřetelnými hrubými   I přibarvené, šedohnědá I nasládlá        I
I           I částicemi drceného   I u nepřibarvené        I                 I
I           I semene hořčice černé I                       I                 I
I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I
I speciální I kašovitá hmota bez   I žlutohnědá u          I řízná, palčivá, I
I           I hrubých částic, s    I přibarvené, šedohnědá I ovlivněná       I
I           I hrubými částicemi    I u nepřibarvené,       I přidáním        I
I           I nebo s částicemi     I ovlivněná barvou      I zeleniny nebo   I
I           I přidané zeleniny     I přidané zeleniny nebo I ovoce           I
I           I nebo ovoce           I ovoce                 I                 I
I-----------I----------------------I-----------------------I-----------------I
Tabulka 2 - Fyzikální a chemické požadavky na hořčice
I-------------------------I--------------------------------------------------I
I                         I                    Hořčice                       I
I                         I-------------------------------I------------------I
I                         I     plnotučná a speciální     I     kremžská     I
I-------------------------I-------------------------------I------------------I
I sušina v % nejméně      I              20               I        32        I
I-------------------------I-------------------------------I------------------I
I cukr jako sacharóza     I 5,0 plnotučná, nestanovuje se I        16        I
I v % nejméně             I          u speciální          I                  I
I-------------------------I-------------------------------I------------------I
I kyselost jako kyselina  I              2,5              I       1,9        I
I octová v % nejvýše      I                               I                  I
I-------------------------I-------------------------------I------------------I
I tuk v % nejméně         I 3,6 plnotučná, nestanovuje se I        -         I
I                         I          u speciální          I                  I
I-------------------------I-------------------------------I------------------I
I písek v % nejvýše       I              0,1              I       0,1        I
I-------------------------I-------------------------------I------------------I

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.