Odstavec předpisu 398/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
§ 1
§ 1
Předmět úpravy
Tato vyhláška upravuje v návaznosti na přímo použitelné předpisy Evropské
unie1)
a) způsob označování koření, jedlé soli, dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených
omáček, dresinků a hořčice v návaznosti na jejich členění podle druhu, skupiny nebo
podskupiny,
b) druhy koření, jedlé soli, dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček,
dresinků a hořčice s členěním na skupiny a podskupiny a
c) pro jednotlivé druhy koření, jedlé soli, dehydratovaných výrobků, ochucovadel,
studených omáček, dresinků a hořčice požadavky na jakost, požadavky na jakost vztahující
se k názvu a přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení.
1) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004
o hygieně potravin, v platném znění.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č.
1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, o změně nařízení Evropského
parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 a (ES) č. 1925/2006 a o zrušení směrnice Komise
87/250/EHS, směrnice Rady 90/496/EHS, směrnice Komise 1999/10/ES, směrnice Evropského
parlamentu a Rady 2000/13/ES, směrnic Komise 2002/67/ES a 2008/5/ES a nařízení Komise
(ES) č. 608/2004, v platném znění.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006
o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin, v platném znění.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1925/2006 ze dne 20. prosince 2006
o přidávání vitamínů a minerálních látek a některých dalších látek do potravin, v
platném znění.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 ze dne 16. prosince 2008
o potravinářských přídatných látkách, v platném znění.