Odstavec předpisu 248/2018 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 248/2018 Sb., o požadavcích na nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.15
Příl.15
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost droždí
Tabulka 1
Smyslové požadavky
I------------------I-------------------I------------------I------------------I I droždí I barva I vzhled I vůně a chuť I I------------------I-------------------I------------------I------------------I I pekařské čerstvé I světlešedá až I bez povlaku a I čistá, bez I I I světlehnědá I jednotlivých I známek rozkladu I I I I kolonií plísní I I I------------------I-------------------I------------------I------------------I I pekařské sušené I světlešedá až I suché granule I čistá, bez I I I světlehnědá I I známek rozkladu I I------------------I-------------------I------------------I------------------I I sušené jedlé I světlehnědá I drobné lupínky I čistá, bez I I I I až prach I známek rozkladu I I------------------I-------------------I------------------I------------------I
Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky
I----------I------------I-----------I---------I------------------------------I I droždí I sušina v % I mohutnost I popel v I čistota I I I nejméně I kynutí I sušině I I I I I I v % I I I I I I nejvýše I I I----------I------------I-----------I---------I------------------------------I I pekařské I 25 I max. 70 I 9 I obsah nepravých kvasinek I I čerstvé I I min. I I rodu Torula, Mycoderma, I I----------I------------I-----------I---------I Candida, Pichia je přípustný I I pekařské I 90 I max. 70 I 9 I jen v množství, které I I sušené I I min. I I nepříznivě neovlivní I I----------I------------I-----------I---------I vlastnosti droždí I I sušené I 90 I I 9 I I I----------I------------I-----------I---------I------------------------------I