Odstavec předpisu 248/2018 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 248/2018 Sb., o požadavcích na nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.13
Příl.13
Smyslové a chemické požadavky na jakost kvasného octa
Tabulka 1
Smyslové požadavky
I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I I ocet I vzhled I barva I vůně a chuť I I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I I kvasný lihový I čirá tekutina, I bezbarvá nebo I octová, podle I I I výskyt jemného I slabě žlutá až I použitých I I I sedimentu I žlutohnědá I surovin, bez I I I přípustný I I cizích pachů a I I I I I příchutí I I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I I kvasný vinný a I čirá tekutina, I odstín I octová, podle I I ovocný I výskyt jemného I odpovídající I použitých I I I sedimentu I použitým I surovin, bez I I I přípustný I surovinám I cizích pachů a I I I I I příchutí I I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I I kvasný ochucený I čirá až I odstín I octová, podle I I I opalizující I odpovídající I použitých I I I tekutina, výskyt I použitým I surovin, bez I I I jemného sedimentu I surovinám I cizích pachů a I I I je přípustný I I příchutí I I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I
Tabulka 2
Chemické požadavky
I----------------------------------------I-----------------I-----------------I I ocet I kyselost jako I extrakt I I I kyselina octová I v % nejméně I I I v % nejvýše I I I----------------------------------------I-----------------I-----------------I I kvasný lihový a kvasný ochucený I 25 I - I I----------------------------------------I-----------------I-----------------I I kvasný vinný a ovocný a kvasný nebo I 25 I 0,1 I I ovocný ochucený I I I I----------------------------------------I-----------------I-----------------I