Odstavec předpisu 248/2018 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 248/2018 Sb., o požadavcích na nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.13

Příl.13
Smyslové a chemické požadavky na jakost kvasného octa
Tabulka 1
Smyslové požadavky
I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I
I      ocet       I      vzhled       I      barva        I   vůně a chuť    I
I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I
I kvasný lihový   I čirá tekutina,    I bezbarvá nebo     I octová, podle    I
I                 I výskyt jemného    I slabě žlutá až    I použitých        I
I                 I sedimentu         I žlutohnědá        I surovin, bez     I
I                 I přípustný         I                   I cizích pachů a   I
I                 I                   I                   I příchutí         I
I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I
I kvasný vinný a  I čirá tekutina,    I odstín            I octová, podle    I
I ovocný          I výskyt jemného    I odpovídající      I použitých        I
I                 I sedimentu         I použitým          I surovin, bez     I
I                 I přípustný         I surovinám         I cizích pachů a   I
I                 I                   I                   I příchutí         I
I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I
I kvasný ochucený I čirá až           I odstín            I octová, podle    I
I                 I opalizující       I odpovídající      I použitých        I
I                 I tekutina, výskyt  I použitým          I surovin, bez     I
I                 I jemného sedimentu I surovinám         I cizích pachů a   I
I                 I je přípustný      I                   I příchutí         I
I-----------------I-------------------I-------------------I------------------I
Tabulka 2
Chemické požadavky
I----------------------------------------I-----------------I-----------------I
I                  ocet                  I  kyselost jako  I     extrakt     I
I                                        I kyselina octová I   v % nejméně   I
I                                        I   v % nejvýše   I                 I
I----------------------------------------I-----------------I-----------------I
I kvasný lihový a kvasný ochucený        I 25              I -               I
I----------------------------------------I-----------------I-----------------I
I kvasný vinný a ovocný a kvasný nebo    I 25              I 0,1             I
I ovocný ochucený                        I                 I                 I
I----------------------------------------I-----------------I-----------------I

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.