Odstavec předpisu 129/2019 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 129/2019 Sb., kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb.
Čl.I
Čl.I
Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory
prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly,
ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb., se mění takto:
1. Řádek 226 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 226. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
2. Řádek 246 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 246. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
3. Řádek 267 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 267. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
4. Řádky 278 až 281 znějí:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 278. ZRUŠENO 279. ZRUŠENO 280. ZRUŠENO 281. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
5. V řádku 316 se za slovo "révy" vkládají slova "ekvilibrační metodou" a
číslo "4 870" se nahrazuje číslem "2 910".
6. V řádku 322 se číslo "11 020" nahrazuje číslem "2 910".
7. Řádek 327 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 327. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
8. V řádku 363 se slova "objemu nebo hmotnosti spotřebitelského balení" nahrazují
slovy "hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí,
hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského
balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení".
9. V řádcích 380 a 382 se text "delta13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
10. V řádku 383 se za slovo "vodíku" vkládají slova "ve vodě".
11. Řádek 399 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 10 440 v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních sladidlech -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
12. V řádku 408 se text "d13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
13. Řádek 413 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 413. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
14. Řádky 417 a 418 znějí:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 417. ZRUŠENO 418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů 25 470 uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených hodnot -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
15. V řádku 424 se slova "/ Immunolab Egg White ELISA" zrušují.
16. V řádku 426 se slova "/ Immunolab Casein ELISA" zrušují.
17. Řádek 473 zní:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 473. ZRUŠENO -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".
18. V řádku 483 se za slovo "látek" vkládá slovo "gravimetricky".
19. V řádku 485 se slova "ve víně enzymaticky" nahrazují slovy " , sacharózy
a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí".
20. V řádku 486 se číslo "320" nahrazuje číslem "180".
21. Na konci přílohy č. 1 se doplňují řádky 501 až 521, které znějí:
" -------------------------------------------------------------------------------------------------- 501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420 502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310 503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID 5 170 505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950 506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950 507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných 3 490 výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných 3 490 výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 4 870 ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné révy 510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického 9 610 aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí 511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890 512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180 513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a 3 410 těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50 515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080 516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290 517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy) 3 310 518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí 1 130 519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu 70 jednotlivých složek hotových jídel 520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 6 470 ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu 521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně 1 970 vázaným plazmatem 522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem 1 970 v potravinách a nápojích 523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou 1 080 spektrofotometrickou 524. Stanovení hustoty lihovin 160 -------------------------------------------------------------------------------------------------- ".