Odstavec předpisu 129/2019 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 129/2019 Sb., kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb.
Čl.I
Čl.I
Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory
prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly,
ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb., se mění takto:
1. Řádek 226 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
226. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
2. Řádek 246 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
246. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
3. Řádek 267 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
267. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
4. Řádky 278 až 281 znějí:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
278. ZRUŠENO
279. ZRUŠENO
280. ZRUŠENO
281. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
5. V řádku 316 se za slovo "révy" vkládají slova "ekvilibrační metodou" a
číslo "4 870" se nahrazuje číslem "2 910".
6. V řádku 322 se číslo "11 020" nahrazuje číslem "2 910".
7. Řádek 327 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
327. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
8. V řádku 363 se slova "objemu nebo hmotnosti spotřebitelského balení" nahrazují
slovy "hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí,
hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského
balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení".
9. V řádcích 380 a 382 se text "delta13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
10. V řádku 383 se za slovo "vodíku" vkládají slova "ve vodě".
11. Řádek 399 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 10 440
v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních
sladidlech
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
12. V řádku 408 se text "d13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
13. Řádek 413 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
413. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
14. Řádky 417 a 418 znějí:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
417. ZRUŠENO
418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů 25 470
uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu
produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)
a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným
původem ČR dopočtem z naměřených hodnot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
15. V řádku 424 se slova "/ Immunolab Egg White ELISA" zrušují.
16. V řádku 426 se slova "/ Immunolab Casein ELISA" zrušují.
17. Řádek 473 zní:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
473. ZRUŠENO
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".
18. V řádku 483 se za slovo "látek" vkládá slovo "gravimetricky".
19. V řádku 485 se slova "ve víně enzymaticky" nahrazují slovy " , sacharózy
a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí".
20. V řádku 486 se číslo "320" nahrazuje číslem "180".
21. Na konci přílohy č. 1 se doplňují řádky 501 až 521, které znějí:
"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420
502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310
503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160
504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID 5 170
505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950
506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950
507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných 3 490
výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných 3 490
výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 4 870
ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné
révy
510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického 9 610
aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí
511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890
512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180
513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a 3 410
těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50
515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080
516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290
517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy) 3 310
518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí 1 130
519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu 70
jednotlivých složek hotových jídel
520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 6 470
ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů
(LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu
521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně 1 970
vázaným plazmatem
522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem 1 970
v potravinách a nápojích
523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou 1 080
spektrofotometrickou
524. Stanovení hustoty lihovin 160
--------------------------------------------------------------------------------------------------
".