Odstavec předpisu 397/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2021 Sb., o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány
§ 8
§ 8
(1) Citrusová kůra může být přechovávána v nálevu.
(2) U kompotu dosahuje pH hodnoty nejvýše 4,0.
(3) Sušina sušeného ovoce činí nejméně 70 %, u sušených švestek nejméně 67
%.
(4) Je-li refraktometrická sušina ovoce proslazeného nižší než 70 %, je nutno
potravinu ještě konzervovat dalším konzervačním procesem.
(5) Sušené ovoce a ovoce proslazené nebalené se skladuje při relativní vlhkosti
vzduchu nejvýše 70 %.
(6) Sušené ovoce a ovoce proslazené nebalené se skladuje a přepravuje odděleně
od látek s výraznými pachy a vůněmi.
(7) Upravené chlazené čerstvé ovoce se uvádí na trh při teplotách od 0 °C
do 5 °C.