Odstavec předpisu 397/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2021 Sb., o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány
Příl.2

Příl.2
Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce
Džemy, rosoly, marmelády, kaštanový krém, klevely, povidla, ovocné protlaky, proslazené ovoce a kompoty
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I            Potravina              I Refraktometrická I   Kyselost (jako    I
I                                   I      sušina      I kyselina citrónová) I
I                                   I       (%)        I         (%)         I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I Džemy                             I    nejméně 60    I                     I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I džemy výběrové (Extra)            I    nejméně 60    I          -          I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I džemy výběrové (Extra) speciální  I      42-59       I          -          I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I džemy výběrové (Extra) se         I    nejvýše 41    I          -          I
I sníženým obsahem cukru            I                  I                     I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I rosoly a rosoly výběrové (Extra)  I    nejméně 60    I          -          I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I marmelády                         I    nejméně 60    I          -          I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I kaštanový krém                    I    nejméně 60    I          -          I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I klevely                           I    nejméně 38    I      0,6 - 2,6      I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I povidla                           I    nejméně 60    I      0,6 - 2,6      I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I ovocné protlaky                   I    nejvýše 29    I      0,6 - 2,5      I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I proslazené ovoce                  I    nejméně 70    I     neurčuje se     I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
I kompoty                           I    nejvýše 48    I      0,3 - 2,5      I
I-----------------------------------I------------------I---------------------I
Poznámka: nejnižší obsah refraktometrické sušiny nemusí být dodržen u džemů, džemů výběrových (Extra), džemů výběrových (Extra) speciálních, džemů výběrových (Extra) se sníženým obsahem cukru, rosolů a rosolů výběrových (Extra), marmelád a kaštanových krémů za předpokladu, že cukr byl u těchto výrobků zcela nebo zčásti nahrazen sladidlem.
Džem výběrový (Extra) se sníženým obsahem cukru a džem výběrový (Extra) speciální představují tzv. vyhrazené názvy výrobků v souladu s ustanovením druhého pododstavce bodu II přílohy I směrnice Rady 2001/113/ES o ovocných džemech, rosolech a marmeládách a kaštanovém krému určených k lidské spotřebě.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.