Vyhláška č. 18/2020 Sb., o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Typ předpisu: | Vyhláška |
---|---|
Číslo předpisu: | 18/2020 Sb. |
Datum schválení: | 20. 1. 2020 |
Datum účinnosti: | 1. 2. 2020 |
Zdroj: | Sbírka zákonů |
---|---|
Částka: | 8/2020 (pdf) |
Ze dne: | 27. 1. 2020 |
Strana: | 156 |
Nadřazený předpis: Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Obsah - 18/2020 Sb. (Aktuální znění)
- § 1 Předmět úpravy
- § 2 Vymezení některých pojmů
- § 3 (1) Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 1 k
- § 4 (1) Vlhkost mouk ze všech druhů obilovin, pohanky a rýže je nejvýše 15,0 %. Kukuřičné mouky a krupice obsahují nejvýše 3,0 %
- § 5 (1) Členění těstovin na skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 5 k
- § 6 (1) Sušené těstoviny se ukládají odděleně od látek aromatických, skladují se na podlážkách nejméně ve vzdálenosti 5 cm od stěny ve
- § 7 (1) Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny je uvedeno v příloze č. 8 k
- § 8 (1) Požadavky na jakost pekařských výrobků jsou uvedeny v příloze č. 9 k
- § 9 (1) Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny je uvedeno v příloze č. 11 k
- § 10 (1) Pekařský výrobek, který je základem nebo součástí cukrářského výrobku, je dobře propečený, není připálený, má příjemnou vůni
- § 11 Technický předpis
- § 12 Přechodná ustanovení
- § 13 Zrušovací ustanovení
- § 14 Účinnost
- Příl.1 Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
- Příl.2 Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
- Příl.3 Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
- Příl.4 Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
- Příl.5 Členění těstovin na skupiny a podskupiny
- Příl.6 Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
- Příl.7 Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
- Příl.8 Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
- Příl.9 Požadavky na jakost pekařských výrobků
- Příl.10 Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
- Příl.11 Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
- Příl.12 Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst