Vyhláška č. 211/2004 Sb., o metodách zkoušení a způsobu odběru a přípravy kontrolních vzorků
Tento předpis byl zrušen.
Typ předpisu: | Vyhláška |
---|---|
Číslo předpisu: | 211/2004 Sb. |
Datum schválení: | 15. 4. 2004 |
Datum účinnosti: | 1. 5. 2004 |
Zdroj: | Sbírka zákonů |
---|---|
Částka: | 71/2004 (pdf) |
Ze dne: | 28. 4. 2004 |
Strana: | 3327 |
Obsah - 211/2004 Sb. (Původní znění)
- § 1 Obecná ustanovení
- § 2 Základní pojmy
- § 3 (1) Odběr vzorku provádí osoba k této činnosti oprávněná a řádně proškolená.3)
- § 4 (1) Při odběru vzorku tabákových výrobků se postupuje v souladu s postupy uvedenými v českých technických normách upravujících
- § 5 Protokol o odběru vzorků
- § 6 Balení, označování a přeprava vzorku
- § 7 Příprava vzorku
- § 8 (1) Senzorické hodnocení provádí osoba k této činnosti oprávněná a řádně proškolená3)
- § 9 (1) Kontrola jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a jakosti tabákových výrobků se provádí ze vzorků odebraných podle § 3
- § 10 (1) U cigaret se kontrola obsahu dehtu, nikotinu a oxidu uhelnatého a vyhodnocení přesnosti údajů o dehtu a nikotinu uváděných
- § 11 Vyjadřování výsledků
- § 12 Zrušovací ustanovení
- § 13 Účinnost
- Příl.1 Postup při odběru vzorků pro stanovení množství ochratoxinu A v určitých potravinách a surovinách
- Příl.2 Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství dioxinů (dibenzo-1,4-dioxinů/dibenzofuranů) a stanovení polychlorovaných bifenylů s dioxinovým
- Příl.3 Postup při odběru vzorků pro kontrolu dodržování maximálních limitů olova, kadmia, rtuti a 3-chlorpropan-1,2-diolu v určitých potravinách a surovinách
- Příl.4 zrušena
- Příl.5 Postup při přípravě vzorku a kritéria pro metody zkoušení použité při stanovení množství ochratoxinu A v určitých potravinách a surovinách
- Příl.6 Příprava vzorků a kritéria pro metody zkoušení pro kontrolu dodržování maximálních limitů olova, kadmia, rtuti a 3-chlorpropan-1,2-diolu
- Příl.7 Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení použité pro stanovení množství dioxinů (dibenzo-1,4-dioxinů) a stanovení polychlorovaných
- Příl.8 zrušena
- Příl.9 zrušena
- Příl.10 zrušena
- Příl.11 Stanovení obsahu kyseliny erukové v olejích a tucích určených jako takových k lidské spotřebě a v tukové nebo olejové složce
- Příl.12 Metody zkoušení k ověření složení některých cukrů určených k lidské spotřebě
- Příl.13 Metoda stanovení ztráty hmotnosti sušením pro některé cukry určené k lidské spotřebě
- Příl.14 Metoda stanovení sušiny pro některé cukry určené k lidské spotřebě
- Příl.15 Metoda stanovení celkové sušiny pro některé cukry určené k lidské spotřebě (Refraktometrická metoda)
- Příl.16 Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukry (Metoda podle výzkumného ústavu Berlin Institut)
- Příl.17 Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukr (Metoda podle Knighta a Allena)
- Příl.18 Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukr nebo glukosový ekvivalent (Metoda podle Luffa a Schoorla)
- Příl.19 Metoda stanovení redukujících cukrů vyjádřených jako invertní cukr (Metoda podle Lanea a Eynona - modifikace s konstantním objemem)
- Příl.20 Metoda stanovení glukosového ekvivalentu pro některé cukry určené k lidské spotřebě (Metoda podle Lanea a Eynona s konstantním
- Příl.21 Metoda stanovení síranového popela pro některé cukry určené k lidské spotřebě
- Příl.22 Metoda stanovení polarizace pro některé cukry určené k lidské spotřebě
- Příl.23 Metody zkoušení pro stanovení čistoty potravinářských přídatných látek
- Příl.24 Metody stanovení látek extrahovatelných diethyletherem ze sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě a určených pro potraviny
- Příl.25 Metoda stanovení kyseliny mravenčí, mravenčanů a dalších oxidovatelných nečistot v kyselině octové, octanu draselném, dioctanu
- Příl.26 Metody stanovení netěkavých látek v kyselině propionové
- Příl.27 Metoda stanovení úbytku hmotnosti sušením u dusitanu sodného
- Příl.28 Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství kyseliny salicylové v ethyl-4-hydroxybenzoátu sodném, ethyl-4-hydroxybenzoátu sodném, propyl-4-hydroxybenzoátu, propyl-4-hydroxybenzoátu
- Příl.29 Metoda stanovení volné kyseliny octové v dioctanu sodném
- Příl.30 Metoda stanovení octanu sodného v dioctanu sodném
- Příl.31 Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbátu v sorbanu sodném, draselném a vápenatém a v kyselině
- Příl.32 Metoda stanovení peroxidového čísla lecithinů
- Příl.33 Metoda stanovení látek nerozpustných v toluenu obsažených v lecithinech
- Příl.34 Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném, draselném a vápenatém
- Příl.35 Metoda stanovení těkavých kyselin v kyselině orthofosforečné
- Příl.36 Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné
- Příl.37 Metody stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a orthofosforečnanu
- Příl.38 Metody stanovení hodnoty pH potravinářských přídatných látek
- Příl.39 Referenční tabulky
- Příl.40 Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu obsahu cínu v potravinách balených v plechovkách
- Příl.41 Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství patulinu v určitých potravinách
- Příl.42 Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení používané pro úřední kontrolu obsahu cínu v potravinách balených v plechovkách
- Příl.43 Příprava vzorků a kritéria pro metody zkoušení použité při úřední kontrole dodržování maximálních limitů patulinu v určitých
- Příl.44 Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství benzo[a]pyrenu v potravinách
- Příl.45 Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení používané pro úřední kontrolu obsahu benzo[a]pyrenu v potravinách
- Příl.46 Metody odběru vzorků pro úřední kontrolu množství fusariových toxinů v potravinách
- Příl.47 Příprava vzorků a požadavky na metody zkoušení používané pro úřední kontrolu dodržování maximálních limitů fusariových toxinů