V této sekci naleznete oficiální publikace vydávané Ministerstvem zemědělství

Poslední publikace

Situační a výhledová zpráva: Cukr a cukrová řepa 2023/2024
Situační a výhledová zpráva navazuje na údaje a skutečnosti, které byly zveřejněny v SVZ v lednu 2024. Obsahem jsou primárně údaje z hospodářského roku 2023/24. Cílem SVZ je informovat veřejnost o důležitých aktuálních skutečnostech a základních údajích z odvětví cukrové řepy a výroby cukru.
Publikováno: 18. 3. 2025
Situační a výhledová zpráva: Obiloviny 2023/2024
Předkládaná Situační a výhledová zpráva Obiloviny navazuje na zprávu vydanou v září 2023 a přináší souhrnné informace o zásazích státu a EU v oblasti obilovin a zaměřuje se na výrobu, trh a spotřebu obilovin v České republice.
Publikováno: 18. 3. 2025
Panorama potravinářského průmyslu 2022
Panorama potravinářského průmyslu 2021, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, MZe, je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v minulých letech. Zpráva vychází z aktuálních údajů Českého statistického úřadu a získaných převážně prostřednictvím MPO. Po metodické stránce byla zpracována obdobně jako v předchozích letech. Zpracována je v časové řadě 2015 – 2022.
Publikováno: 17. 3. 2025
Pěstujeme a sbíráme léčivé, aromatické a kořeninové rostliny
Léčivé aromatické a kořeninové rostliny (LAKR) představují významnou součást lidské historie. Tradice získávání a používání LAKR z přírody i účelového pěstování LAKR má hluboké kořeny. V současnosti zažívá tato tradice znovu renesanci. Světová i tuzemská produkce LAKR je tak určována zájmem lidí o zdraví, poptávkou po objemu LAKR v celé šíři používaných rostlinných druhů, ale i požadavkem na vysokou kvalitu. S tím úzce souvisí znalost jednotlivých druhů a jejich upotřebení.
Publikováno: 17. 3. 2025
Zpráva o stavu lesa a lesního hospodářství 2023
Výroční zpráva o stavu lesa a lesního hospodářství České republiky v roce 2023 v knižní podobě.
Publikováno: 13. 2. 2025

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.