Ostatní

Kuchařka pro děti - snadné snídaně a svačiny
Tato kuchařka má ukázat, jak snadno připravit jednoduché snídaně a svačiny na každý den. V kuchařce najdete 18 receptů na rychlé snídaně a svačiny z dostupných surovin, které snadno připraví i  vaše děti.
Publikováno: 8. 9. 2025
Zpráva o činnosti systému Rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) v ČR za rok 2024
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2024.
Publikováno: 3. 9. 2025
Výživa dětí od početí k dospělosti
Kniha je pokračováním série publikací o výživě jednotlivých skupin populace. Výživa je důležitým faktorem životního stylu. Složení jídelníčku i celkové množství a úprava přijímané potravy i nápojů má významný vliv na zdraví, délku i kvalitu života. Pro výživu dětí to platí o to více, protože v tomto období má lidské tělo odlišné nutriční (výživové) nároky díky růstu a vývoji.
Publikováno: 5. 8. 2025
Výživa a zdraví
Uvedená publikace předkládá hlavní principy a nejnovější poznatky z oblasti výživy, zdravého stravování a bezpečnosti potravin.
Publikováno: 14. 7. 2025
Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny živočišného původu (2025)
Ministerstvo zemědělství připravilo další z řady příruček určených provozovatelům potravinářských podniků. Jedná se o publikaci zaměřenou na problematiku norem pro potraviny živočišného původu.
Publikováno: 23. 4. 2025
Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2023
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2023.
Publikováno: 26. 9. 2024
Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci se Státní veterinární správou vydal aktualizovanou verzi publikace autorů Petra Šatrána a Josefa Dubna „Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin“. Publikace podává stručný přehled o nákazách, které jsou přenosné ze zvířat na člověka, tzv. zoonózách, se zaměřením na nákazy, jejichž zdrojem jsou většinou potraviny.
Publikováno: 22. 2. 2024

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.