Vyhláška č. 187/2023 Sb., o požadavcích na čaj, kávu a kávoviny
Typ předpisu: | Vyhláška |
---|---|
Číslo předpisu: | 187/2023 Sb. |
Datum schválení: | 12. 6. 2023 |
Datum účinnosti: | 1. 7. 2023 |
Zdroj: | Sbírka zákonů |
---|---|
Částka: | 92/2023 (pdf) |
Ze dne: | 23. 6. 2023 |
Strana: | 2650 |
Nadřazený předpis: Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Obsah - 187/2023 Sb. (Aktuální znění)
- § 1 Předmět úpravy
- § 2 Vymezení některých pojmů
- § 3 (1) Členění čaje na druhy a skupiny je uvedeno v příloze č. 2
- § 4 (1) Čaj pravý, jehož lístky jsou slisovány a podrobeny dodatečné fermentaci, lze označit jako "tmavý čaj".
- § 5 (1) Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost čaje jsou uvedeny v příloze č. 3
- § 6 (1) Členění kávy na druhy, skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 5
- § 7 (1) Kávový extrakt lze též označit jako "instantní kávu", "rozpustnou kávu" nebo "rozpustný kávový extrakt".
- § 8 (1) Členění kávovin na druhy, skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č. 8
- § 9 (1) Kávovinu vyrobenou upražením sladovaného ječmene, žita nebo pšenice lze označit jako "sladovou kávovinu".
- § 10 (1) Pražená cikorka může obsahovat stopy nerozpustných látek, které nepochází z cikorky.
- § 11 Technický předpis
- § 12 Přechodná ustanovení
- § 13 Zrušovací ustanovení
- § 14 Účinnost
- Příl.1 Seznam rostlin a jejich částí pro výrobu ovocných a bylinných čajů
- Příl.2 Členění čaje na druhy a skupiny
- Příl.3 Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost čaje
- Příl.4 Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení čaje
- Příl.5 Členění kávy na druhy, skupiny a podskupiny
- Příl.6 Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost kávy
- Příl.7 Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení kávy a kávovin
- Příl.8 Členění kávovin na druhy, skupiny a podskupiny
- Příl.9 Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost kávovin