Panorama potravinářského průmyslu

Publikace Panorama potravinářského průmyslu poskytuje přehled o stavu potravinářského sektoru za rok 2016.
Publikováno: 16. 12. 2021

Tato zpráva má odborné i širší veřejnosti poskytnout celkový pohled na aktuální situaci a rámcový stav potravinářského průmyslu v ČR. Délka časových řad a výběr indikátorů k tomu dává potřebný základ. Komentáře jsou stručné, při snaze na základě dat a kvalitativních zjištění interpretovat dosažené výsledky. Jednotlivé části zprávy uzavírá shrnutí a další perspektiva hodnocených odvětví, resp. oborů.
Publikováno: 15. 12. 2021
Ostatní

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci se Státní veterinární správou vydal aktualizovanou verzi publikace autorů Petra Šatrána a Josefa Dubna „Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin“. Publikace podává stručný přehled o nákazách, které jsou přenosné ze zvířat na člověka, tzv. zoonózách, se zaměřením na nákazy, jejichž zdrojem jsou většinou potraviny.
Publikováno: 22. 2. 2024