Panorama potravinářského průmyslu

Panorama potravinářského průmyslu 2020, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, Ministerstva zemědělství je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v předchozích letech. Také tato zpráva, stejně jako předchozí, vychází z údajů Českého statistického úřadu. Po metodické stránce byla zpracována podle Ministerstva průmyslu a obchodu, a to v časovém úseku let 2011–2020.
Publikováno: 3. 3. 2023

Panorama potravinářského průmyslu 2019, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, Ministerstva zemědělství je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v předchozích letech. Také tato zpráva, stejně jako předchozí, vychází z údajů Českého statistického úřadu. Po metodické stránce byla zpracována podle Ministerstva průmyslu a obchodu, a to v časovém úseku let 2010–2018 a dále rok 2019 je vlastním odhadem Ministerstva průmyslu a obchodu, konzultovaným s MZe.
Publikováno: 19. 12. 2021
Ostatní

Kniha je pokračováním série publikací o výživě jednotlivých skupin populace. Výživa je důležitým faktorem životního stylu. Složení jídelníčku i celkové množství a úprava přijímané potravy i nápojů má významný vliv na zdraví, délku i kvalitu života. Pro výživu dětí to platí o to více, protože v tomto období má lidské tělo odlišné nutriční (výživové) nároky díky růstu a vývoji.
Publikováno: 5. 8. 2025

Uvedená publikace předkládá hlavní principy a nejnovější poznatky z oblasti výživy, zdravého stravování a bezpečnosti potravin.
Publikováno: 14. 7. 2025