Vyhláška č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Typ předpisu: | Vyhláška |
---|---|
Číslo předpisu: | 69/2016 Sb. |
Datum schválení: | 17. 2. 2016 |
Datum účinnosti: | 1. 8. 2016 |
Zdroj: | Sbírka zákonů |
---|---|
Částka: | 26/2016 (pdf) |
Ze dne: | 4. 3. 2016 |
Strana: | 714 |
Nadřazený předpis: Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Obsah - 69/2016 Sb. (Aktuální znění)
- § 1 Předmět úpravy
- § 2 Základní pojmy
- § 3 Členění na druhy a skupiny
- § 4 Kromě údajů uvedených v přímo použitelných předpisech Evropské unie3)
- § 5 (1) Hovězí výsekové maso balené, zabalené i nebalené se při uvádění na trh kromě údajů uvedených v § 4
- § 6 Požadavky na jakost
- § 7 Uvádění na trh
- § 8 Základní pojmy
- § 9 Členění na druhy a skupiny
- § 10 (1) Na masné výrobky a masné polotovary v technologických obalech se pohlíží jako na potraviny nebalené.
- § 11 (1) Šunky vyrobené z jiného než vepřového masa musí být v názvu označeny živočišným druhem nebo výrazem uvedeným v příloze č. 2 k
- § 12 Požadavky na jakost
- § 13 (1) U tepelně opracovaných masných výrobků musí být tepelně opracován celý výrobek tak, aby bylo zajištěno dostatečné tepelné opracování
- § 14 (1) Konzervy musí být tepelně ošetřeny ve všech částech na teplotu, jejíž účinky odpovídají účinkům teploty 121 °C působící po
- § 15 Uvádění na trh
- § 16 Základní pojmy
- § 17 Označování
- § 18 Požadavky na jakost
- § 19 Uvádění na trh
- § 20 Vejce
- § 21 Majonézy
- § 22 Přechodná ustanovení
- § 23 Tato vyhláška byla oznámena v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady 98/34/ES
- § 24 Zrušuje se:
- § 25 Účinnost
- Příl.1 Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso
- Příl.2 Členění masa na druhy a skupiny
- Příl.3 Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky
- Příl.4 Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary
- Příl.5 Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy
- Příl.6 Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny
- Příl.7 Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků
- Příl.8 Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky
- Příl.9 Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky
- Příl.10 Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury
- Příl.11 Požadavky na jakost majonéz
- Příl.12 Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy