Technologie a zázemí pro šokové zchlazení
Operace 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů. Projekt zajistil pořízení objektu a technologie pro šokové zchlazení jahod, případně dalšího ovoce a zeleniny.
Základní informace o projektu
Registrační číslo | 16/003/0421a/120/003714 |
---|---|
Rok registrace | 2016 |
Žadatel | Jiří Sixta |
Rozpočet
Reálně proplacené dotace | 369 586 Kč |
---|---|
Podíl EU na dotaci | 182 945 Kč |
Podíl státního rozpočtu ČR na dotaci | 186 641 Kč |
Žadatel se zaměřuje převážně na pěstování jahod, ke kterému potřeboval pořídit mobilní objekt s technologií na šokové zchlazení.
Díky této technologii dojde k zastavení zrání ovoce, ale ovoce si zároveň zachová všechny přirozené látky a vitamíny.
Výsledkem je prodloužená trvanlivost pro převoz a další expedici se zachováním kvality čerstvosti jahod. Nově pořízený mobilní objekt je stabilně umístěn na pozemku žadatele a v době sklizně je možné ho přesouvat blíže k polím, kde sklizeň právě probíhá.