Technologie a zázemí pro šokové zchlazení

Technologie a zázemí pro šokové zchlazení

Operace 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů. Projekt zajistil pořízení objektu a technologie pro šokové zchlazení jahod, případně dalšího ovoce a zeleniny.

31. 10. 2024

Základní informace o projektu

Registrační číslo 16/003/0421a/120/003714
Rok registrace 2016
Žadatel Jiří Sixta

Rozpočet

Reálně proplacené dotace 369 586 Kč
Podíl EU na dotaci 182 945 Kč
Podíl státního rozpočtu ČR na dotaci 186 641 Kč

Žadatel se zaměřuje převážně na pěstování jahod, ke kterému potřeboval pořídit mobilní objekt s technologií na šokové zchlazení.

Díky této technologii dojde k zastavení zrání ovoce, ale ovoce si zároveň zachová všechny přirozené látky a vitamíny.

Výsledkem je prodloužená trvanlivost pro převoz a další expedici se zachováním kvality čerstvosti jahod. Nově pořízený mobilní objekt je stabilně umístěn na pozemku žadatele a v době sklizně je možné ho přesouvat blíže k polím, kde sklizeň právě probíhá.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.