
Stavba bourárny a technologie pro zrání a prodej hovězího masa
Operace 6.1.1 Zahájení činnosti mladých zemědělců. Projekt zajistil finance na rekonstrukci nevyužitých prostor na bourárnu, sklad a prodejnu vyzrálého hovězího masa koncovému zákazníkovi. Video o projektu je zveřejněno na Stavba bourárny a technologie pro zrání a prodej hovězího masa, Jakub Erler | MZe.
Základní informace o projektu
Registrační číslo | 17/004/06110/452/000681 |
---|---|
Rok registrace | 2017 |
Žadatel | Mgr. Jakub Erler |
Rozpočet
Reálně proplacené dotace | 1 144 979 Kč |
---|---|
Podíl EU na dotaci | 566 763 Kč |
Podíl státního rozpočtu ČR na dotaci | 578 216 Kč |
Žadatel se zabývá chovem skotu a cílem projektu bylo rozšíření jeho hospodářství po prarodičích.
Žadatel se rozhodl vybudovat vlastní bourárnu, chlazené sklady, prodejnu a denní místnost za účelem zlepšení ekonomiky živočišné výroby.
Výsledkem projektu je tak rekonstrukce nevyužívaných prostor na nové funkční prostory. Žadatel nyní může zpracovávat, skladovat a prodávat vyzrálé hovězí maso konečnému spotřebiteli.
Zkrácením doby dodavatelského řetězce se tak žadateli zvýšily příjmy z vlastního chovu, čímž došlo ke zlepšení ekonomiky živočišné výroby.