Vyhláška č. 248/2018 Sb., o požadavcích na nápoje, kvasný ocet a droždí
Typ předpisu: | Vyhláška |
---|---|
Číslo předpisu: | 248/2018 Sb. |
Datum schválení: | 24. 10. 2018 |
Datum účinnosti: | 1. 12. 2018 |
Zdroj: | Sbírka zákonů |
---|---|
Částka: | 125/2018 (pdf) |
Ze dne: | 31. 10. 2018 |
Strana: | 4274 |
Nadřazený předpis: Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Obsah - 248/2018 Sb. (Aktuální znění)
- § 1 Předmět úpravy
- § 2 Vymezení některých pojmů
- § 3 Členění na skupiny a podskupiny
- § 4 (1) Kromě údajů uvedených v nařízení o poskytování informací spotřebitelům7)
- § 5 (1) U nápojového koncentrátu vyráběného ze dvou nebo více druhů ovoce se uvede v blízkosti názvu výrobku seznam použitých druhů ovoce podle použitého množství
- § 6 (1) U ovocné šťávy, ovocné šťávy z koncentrátu, koncentrované ovocné šťávy, sušené ovocné šťávy, ovocné šťávy extrahované vodou a ovocného
- § 7 (1) U pramenité vody ochucené se uvede
- § 8 Požadavky na jakost
- § 9 Technologické požadavky
- § 10 Uvádění na trh
- § 11 Vymezení některých pojmů
- § 12 Členění na druhy a skupiny
- § 13 Označování
- § 14 Požadavky na jakost
- § 15 Technologické požadavky
- § 16 Vymezení některých pojmů
- § 17 Členění na druhy a skupiny
- § 18 Označování
- § 19 Požadavky na jakost
- § 20 Uvádění na trh
- § 21 Vymezení některých pojmů
- § 22 Členění na druhy a skupiny
- § 23 (1) Kromě údajů uvedených v nařízení o poskytování informací spotřebitelům, v zákoně
- § 24 (1) Názvy lihovin, u kterých jsou v této vyhlášce nebo v nařízení o definici, popisu, obchodní úpravě, označování a ochraně zeměpisných označení
- § 25 Požadavky na jakost
- § 26 Vymezení některých pojmů
- § 27 Členění na skupiny a podskupiny
- § 28 Technologické požadavky
- § 29 Označování
- § 30 Požadavky na jakost
- § 31 Vymezení některých pojmů
- § 32 Členění na skupiny a podskupiny
- § 33 Označování
- § 34 Požadavky na jakost
- § 35 Technologické požadavky
- § 36 Uvádění na trh
- § 37 Technický předpis
- § 38 Přechodná ustanovení
- § 39 Zrušovací ustanovení
- § 40 Účinnost
- Příl.1 Fyzikální a chemické požadavky na ovocné nektary, ovocné šťávy z koncentrátu nebo koncentrátů a ovocnou dřeň z koncentrátu
- Příl.2 Členění nealkoholických nápojů a koncentrátů k jejich přípravě na skupiny a podskupiny a smyslové požadavky na jejich jakost
- Příl.3 Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky nealkoholických nápojů a koncentrátů k přípravě nealkoholických nápojů
- Příl.4 Další technologické požadavky na nealkoholické nápoje
- Příl.5 Požadavky na jakost ovocných vín, ostatních vín, cidru, perry a medoviny
- Příl.6 Členění ovocných vín, ostatních vín, cidru, perry a medoviny na druhy a skupiny
- Příl.7 Členění piva a nápojů na bázi piva na druhy a skupiny
- Příl.8 Fyzikální a chemické požadavky na jakost piva a nápojů na bázi piva
- Příl.9 Členění konzumního lihu, lihovin a ostatních alkoholických nápojů na druhy a skupiny
- Příl.10 Nejvyšší přípustná záporná objemová odchylka konzumního lihu, lihovin a ostatních alkoholických nápojů od jmenovitého objemu
- Příl.11 Fyzikální a chemické požadavky na jakost lihovin
- Příl.12 Členění kvasného octa na skupiny a podskupiny
- Příl.13 Smyslové a chemické požadavky na jakost kvasného octa
- Příl.14 Členění droždí na skupiny a podskupiny
- Příl.15 Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost droždí