Konference: Chemical Reactions in Foods IX (CRF 2023): Chemistry & nutrition science beyond smart food designing

Datum akce: 13. 9. 2023 - 15. 9. 2023 23:45
Místo konání:
Praha, Masarykova kolej
Pořadatel: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
ID datové schránky: sp4j9ch
Kontakt: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
ID datové schránky: sp4j9ch
Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.: monika.tomaniova@vscht.cz
Tématické zaměření akce:
potraviny
Cílová skupina:
odborná veřejnost, potravináři
Kategorie akce: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)


Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha) je hlavním organizátorem 9. mezinárodní konference „Chemical Reactions in Foods IX (CRF 2023): Chemistry & nutrition science beyond smart food designing“, kterou pořádá ve spolupráci s University of Piemonte Orientale (UPO), Novara, Itálie a Wageningen University & Research (WUR), Nizozemsko, a pod záštitou ministra zemědělství, a také Food Chemistry Division, EuCheMS. Prof. Marco Arlorio, UPO a Prof. Vincenzo Fogliano, WUR jsou spolu-předsedy konference.

Konference se koná 13. - 15. září 2023 v Praze, v konferenčním centru Masarykovy koleje. Jedná se o již devátou akci v řadě série CRF, předchozí ročníky byly organizovány v letech 1992-2017, tradičně v Praze.

V průběhu odborného programu konference CRF 2023 se přední odborníci zaměří, v rámci níže uvedených témat, na prezentaci nejnovějších vědeckých poznatků o reakcích složek potravin během zpracování a skladování, a jejich vlivu na kvalitu a bezpečnost produktů a zdraví konzumentů:

  • SUROVINY PRO VÝROBU POTRAVIN

    Faktory ovlivňující obsah / strukturu esenciálních a jiných biologicky aktivních sloučenin; změny při posklizňové manipulaci; strategie screeningu bioaktivity a kombinování s „omics“ daty; výběr surovin prvotřídní kvality; podmínky související se vznikem/ztrátami „zdraví prospěšných“ sloučenin, hodnocení stability

  • ZPRACOVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ

    Nové poznatky o reakčních drahách a interakcích složek potravin za různých podmínek zpracování / skladování vedoucí ke změnám jakostních atributů, se zvláštním zaměřením na Maillardovu reakci; pokročilé analytické strategie pro hloubkové studie hlavních i menších změn složení živin; predikční modely

  • STRATEGIE PRO ZLEPŠENÍ KVALITY, BEZPEČNOSTI A PRODLOUŽENÍ TRVANLIVOSTI

    Současné trendy ve výrobě, zpracování, balení a distribuci potravin; výhody a omezení nových „šetrných“ technologií zpracování; kritické srovnání s konvenčními přístupy z hlediska nutriční hodnoty, senzorické kvality a bezpečnosti; nové analytické techniky charakterizující tyto parametry

  • ADITIVA POTRAVIN A JINÉ PŘIDANÉ SLOŽKY

    STRATEGIE PRO SNÍŽENÍ HLADIN KONTAMINANTŮ A REZIDUÍ V POTRAVINÁCH

    Reakce a interakce potravinářských aditiv, látek určených k aromatizaci a dalších složek v potravinových matricích; prevence tvorby procesních kontaminantů; mechanismus, který stojí za snížením hladin kontaminantů / reziduí napříč řetězcem výroby potravin

  • NOVÉ POTRAVINY, ROSTLINY A DOPLŇKY POTRAVIN

    POTRAVINY BUDOUCNOSTI & UDRŽITELNOST POTRAVIN

    Nové zdroje bílkovin – perspektivy do budoucna; rostliny a byliny – strategie testování bioaktivity a bioprospekce; složení a charakterizace bezpečnosti; ověřování / odhalování podvodů; sledovatelnost původu; testování trvanlivosti; řešení pro využití potravinového odpadu a meziproduktů; procesy pro izolaci složek potravin

    Informace o mezinárodní konferenci CRF 2023 jsou k dispozici na webových stránkách www.crf2023.eu.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.