Publikace a příručky
Příručka o podmínkách dovozu/vývozu zemědělských výrobků a potravin ve vztahu k zemím mimo EU
6. 4. 2023
Příručku o podmínkách dovozu/vývozu zemědělských výrobků a potravin ve vztahu k zemím mimo EU jsme se rozhodli umístit na naše webové stránky z důvodu stále se opakujících dotazů vztahujících se k podnikání v segmentu vývozu a dovozu zemědělských a potravinářských výrobků. Jedná se o základní zdroje informací a soupis adres, na nichž mohou podnikatelé, kteří hodlají začít vyvážet či dovážet…
Publikace podává ucelený přehled o českém zemědělství, potravinářství, vodním hospodářství a lesnictví. Brožura je dostupná v anglickém jazyce.
Publikováno: 15. 11. 2022
Publikace s podtitulem "Famous Czech products with Protected Designations of Origin and Protected Geographical Indications" pojednávající o českých produktech nesoucí známku Chráněné zeměpisné označení (CHZO) a Chráněné označení původu (CHOP). Brožura je dostupná v anglickém jazyce.
Publikováno: 11. 11. 2022
Ucelená publikace představující české (zejména bílé) víno, jeho specifičnost, tradiční výrobu a rozmanité odrůdy. Brožura vznikla ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky a je dostupná v anglické verzi. V současné době je připravovaná také čínská jazyková varianta.
Publikováno: 10. 5. 2022
Ucelená publikace se zaměřením na představení jedinečnosti českého máku. Brožura vznikla ve spolupráci s národním zájmovým spolkem Český modrý mák a je dostupná v anglické a ruské verzi.
Publikováno: 14. 1. 2021
Leták podává ucelený přehled proexportních nástrojů, které lze využívat v rámci zvýšení exportu produktů do zemí mimo Evropskou unii.
Publikováno: 25. 9. 2020
Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s 20 rezortními výzkumnými organizacemi připravilo publikaci o jejich zaměření a činnosti, a to v českém i anglickém jazyce.
Publikováno: 5. 2. 2018
Leták „Spolupráce s World Food Programme“ navazuje na publikaci „Nebojme se spolupráce s FAO“.
Publikováno: 22. 6. 2017
Leták "Odpovědné zemědělské dodavatelské řetězce" byl vytvořen v návaznosti na přijetí Doporučení OECD a FAO (tzv. Vodítka OECD-FAO pro odpovědné zemědělské dodavatelské řetězce) a klade si za cíl informovat v této záležitosti zemědělské a potravinářské podniky.
Publikováno: 22. 6. 2017
Brožura vydaná v anglickém, čínském a ruském jazyce představuje české tradiční a z hlediska exportního potenciálu klíčové potravinářské a zemědělské technologie a zemědělskou techniku.
Publikováno: 9. 6. 2017