V Dubaji proběhl GULFOOD manufacturing

Gulfood Manufacturing 2025 letos probíhal od 4. do 6. listopadu. Už při vstupu do areálu bylo jasné, že jde opět o jednu z největších potravinářských událostí roku. Tentokrát ale ne zaměřenou na potraviny, ale na technologie pro jejich zpracování. 

Jako v předešlých letech výrobní technologie doplnila také část Ingredients, kde jsme mohli najít základní komodity a příměsi pro výrobu potravin. Prezentovala se zde široká škála produkce - od velkých průmyslových pekáren a balících linek po sušená mléka a ořechy. 

Podle organizátorů se zde letos představilo více než 2,5 tisíce vystavovatelů ze 79 zemí a akce zabrala celkem 21 hal. Vedle klasických zastoupení letos přibyly tři nové národní pavilony a to Koreje, Japonska a Ruska.

Jedním z hlavních témat letošního ročníku je udržitelnost a digitalizace. Mnoho vystavovatelů prezentovalo technologie pro sledování původu potravin, robotická řešení pro automatizaci výroby a nové obalové materiály, které snižují uhlíkovou stopu. Každý den veletrhu doprovázely živé ukázky, ochutnávky, odborné přednášky i networkingové akce.

V sekci Gulfood Manufacturing letos vystavovaly také 4 české firmy a mnoho dalších veletrh osobně navštívilo.


Zpracoval:
Lukáš Zamrzla
zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí
Mobil:+ 420 602 768 207, E-mail: lukas.zamrzla@mzv.gov.cz

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.