Základní informace o mezinárodních organizacích

Nová zpráva OSN se zaměřuje na potravinové zabezpečení a výživu v Evropě a Střední Asii a ukazuje cestu k cenově dostupnější a udržitelnější výživě

17. 3. 2023
Pandemie COVID-19 a vypuknutí války na Ukrajině vyvíjejí obrovský tlak na potravinové zabezpečení a dostupnost zdravé výživy v Evropě a Střední Asii.

Publikace OECD – „Rizikové faktory související s výživou“ a „Sanitární a fytosanitární schvalovací procedury“

10. 3. 2023
V únoru vydalo OECD dokument věnující se rizikovým faktorů souvisejícím s výživou, ve stejném měsíci pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se schvalovací postupy v sanitární a fytosanitární oblasti.

Novinky FAO - „Index cen potravin FAO v únoru opět mírně klesl, ceny cukru od února 2017 rekordní“

3. 3. 2023
Podle nejnovějšího reportu FAO z 3. března 2023, se hodnota FAO Food Price Indexu v únoru oproti lednu nepatrně snížila o 0,6 %, a pokračovala tak v klesajícím trendu již 11. měsíc v řadě.

Publikace OECD – „Databáze politik v oblasti klimatu v jednotlivých zemích“ a „Příručka k orientaci v databázích shromažďujících informace o preferenčních clech“

24. 2. 2023
V listopadu2022 vydalo OECD dokument věnující se srovnávání implementace klimatických politik, v únoru letošního roku pak byla OECD zveřejněna příručka zabývající se analyzováním preferenčních cel.

Informace FAO – 10. únor Mezinárodním dnem luštěnin

17. 2. 2023
Světový den luštěnin se pravidelně slaví 10. února a při té příležitosti Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) zdůraznila význam luštěnin jako jsou fazole, čočka, hrách a cizrna ve zvyšování odolnosti zemědělských systémů a zlepšení výživy díky jejich nízké spotřebě vody, odolnosti vůči suchu a klimatické změně a díky jejich dobré výživové hodnotě.

Zprávy z OECD: Usnadňování obchodu a elektronická certifikace v obchodu s živočišnými produkty

10. 2. 2023
V červenci 2022 vydalo OECD dokument věnující se reformám vedoucím k usnadňování mezinárodního obchodu, v únoru letošního roku pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se elektronickou certifikací v obchodu s živočišnými produkty.

Rok 2023 zvolen FAO „Rokem prosa“

3. 2. 2023
Na svém 75. zasedání v březnu 2021 vyhlásilo Valné shromáždění OSN rok 2023 Mezinárodním rokem prosa (IYM - International Year of Millets). Mezinárodní rok prosa je příležitostí ke zvýšení povědomí o prosu, jeho specifikách v pěstování, možnostech využití a výhodách ze zemědělského a zdravotního hlediska.

Publikace OECD - "Účinnost agro-environmentálních opatření“ a „Odolné vodohospodářské systémy“

27. 1. 2023
V září 2022 vydalo OECD dokument věnující se efektivitě agro-environmentálních plateb, počátkem listopadu pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se strategiemi vedoucími k docílení odolných vodohospodářských systémů.

Novinky FAO - výstupy summitu GFFA „Klimatické investice jsou klíčové pro zvýšení odolnosti, účinnosti, udržitelnosti a inkluzivity zemědělsko-potravinářských systémů“

20. 1. 2023
Pro transformaci světových zemědělsko-potravinářských systémů tak, aby se staly odolnějšími, efektivnějšími, udržitelnějšími a inkluzivnějšími, je nezbytné zvýšit investice.

Publikace OECD - „Inovace na venkově“ a „Ekologická stopa potravinových systémů“

6. 1. 2023
V září 2022 vydalo OECD dokument věnující se posilování inovací ve venkovských oblastech, ve stejném měsíci pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se otázkou environmentálních dopadů potravinových řetězců.
1 ... 12 13 14 ... 28

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.