Základní informace o mezinárodních organizacích

Role evaluace v udržitelné transformaci zemědělsko-potravinářských systémů

7. 3. 2025
Ve dnech 4. – 6. března 2025 hostila Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) v Římě globální konferenci o multidimenzionální evaluaci pro vliv a transformaci (IDEAS/IEO-NDB 2025).

Novinky z FAO - Index cen potravin v únoru vzrostl

7. 3. 2025
Index cen potravin FAO v únoru 2025 vzrostl, a to díky vyšším cenám cukru, mléčných výrobků a rostlinných olejů.
FAO hledá partnery pro studentské stáže

FAO hledá partnery pro studentské stáže

7. 3. 2025
Organizace pro výživu a zemědělství (FAO), specializovaná agentura OSN se sídlem v Římě, hledá partnery z řad akademických a výzkumných institucí pro realizaci studentských stáží v rámci FAO Young Talent Programme.

Informace z FAO - Globální konference o zeměpisných označeních v Římě ve znamení udržitelnosti a inovací

21. 2. 2025
Ve dnech 18. až 21. února se v sídle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) v Římě konala čtyřdenní mezinárodní konference Worldwide Perspectives on Geographical Indications: Innovations and Traditions for Sustainability.

Zprávy z FAO – Jak zlepšit efektivitu využití dusíku pro udržitelnost dle FAO, FAO Price Index - leden

7. 2. 2025
Dusík hraje zásadní roli v zemědělství jako nezbytný prvek pro růst rostlin a výživu zvířat i lidí. Zásadní průlom v jeho využívání přinesl Haber–Boschův proces, který umožnil syntézu amoniaku z atmosférického dusíku a vedl k masovému používání dusíkatých hnojiv.

Zprávy z OECD – Konkurenční neutralita v konkurenčním potravinovém řetězci

31. 1. 2025
Modality jako férový/důstojný/spravedlivější/lépe zohledňující realitu vstupují stále častěji do zemědělsko-politického diskurzu v souvislosti s konkurenčním prostředím, cenami, postavením firem nebo příjmy.  Bližší pohledy na soutěž  s jejími možnostmi a limity umožňují informovanější a efektivnější fungování vlád, byznysu i veřejnosti.  

Zprávy z FAO – Potravinové systémy pět let před cílovým rokem SDGs: Smíšený obraz udržitelnosti

24. 1. 2025
Zveřejnění studie potravinových systémů od roku 2000, které bylo načasováno na začátek posledních pěti let plnění Cílů udržitelného rozvoje OSN (SDGs), odhaluje obavy, zejména ohledně cenové nestability potravin, ale také povzbuzující pokroky, včetně lepšího přístupu k nezávadné vodě. 

Zprávy z OECD – Sociální rozměr zemědělství a venkova

17. 1. 2025
Spokojenost zemědělců, jejich rodin, zaměstnanců v agri-food sektoru a celých venkovských komunit je dlouhodobě součástí vládních agend. Sedm případových studií nabízí bližší pohled na způsob identifikace zemědělských/venkovských aspektů sociálních problémů a na přístupy k jejich řešení. 

Zprávy z FAO – FAO Food Price Index za prosinec 2024

13. 1. 2025
Navzdory pravidelným měsíčním nárůstům během většiny roku 2024 v souvislosti s rostoucími cenami mléčných výrobků, masa a rostlinných olejů, zůstal celkový Index cen potravin FAO (FFPI) za rok 2024 pod úrovní roku 2023. V prosinci 2024 dosáhl hodnoty 127 bodů, což představuje pokles o 0,5 % oproti listopadu, ale stále o 6,7 % více než před rokem. Průměrná hodnota indexu za rok 2024 činila 122 bodů…

Zprávy z OECD – Veřejné zakázky a odpovědné podnikání

6. 12. 2024
V mezinárodním politickém prostředí v posledních letech zesilují trendy ke stále závaznějším pravidlům odpovědného podnikání (RBC). Novelizací prošel také rámec OECD pro odpovědné chování, který věnuje více pozornosti úloze vlád a veřejného sektoru při šíření RBC. 
1 ... 3 4 5 ... 28

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.