Základní informace o mezinárodních organizacích

Novinky z OECD – Perspektivy v syntetické biologii

2. 5. 2025
Souhrnný pohled na vývoj syntetické biologie v dalších 5 až 10 letech a na oblasti s očekávanými nejvýraznějšími dopady nabízí dokument zachycující průběh expertních diskusí z posledních dvou let.

Novinky z FAO – FAO spouští nouzový plán obnovy pro Ukrajinu v hodnotě 150 milionů dolarů, s cílem podpořit venkovské komunity postižené válkou

25. 4. 2025
Organizace pro výživu a zemědělství OSN (FAO) spustila dvouletý nouzový plán obnovy pro Ukrajinu v hodnotě 150 milionů dolarů, jehož cílem je podpořit venkovské komunity postižené válkou.

Novinky z FAO – březnový index cen potravin beze změn

17. 4. 2025
Index cen potravin FAO (FFPI) činil v březnu 2025 průměrně 127,1 bodu a zůstal téměř beze změny oproti únoru.

Novinky z OECD - Měření uhlíkové stopy

11. 4. 2025
Zemědělsko-potravinářské odvětví je odpovědné za jednu třetinu antropogenních emisí skleníkových plynů. Agri-food systémy proto při zmírňování klimatické změny nelze pominout.

Novinky z FAO - Udržitelná správa vody je klíčem k potravinovému zabezpečení v Evropě a střední Asii - zpráva OSN

4. 4. 2025
Obyvatelé Evropy a Střední Asie potřebují k zajištění dostatečného množství potravin především vodu. Udržitelná správa vodních zdrojů je klíčovým faktorem pro zvýšení efektivity, inkluzivity a odolnosti zemědělství v regionu.

Novinky z OECD - Due diligence pro agri-food sektor – nová aplikace

28. 3. 2025
Nový nástroj pro kontrolu zajištění náležité péče provede zájemce pětistupňovým procesem podle pokynů OECD-FAO. Jde o výsledek spolupráce obou organizací a jejich členských zemí. 

Novinky z FAO - Nepříznivé klimatické podmínky způsobují nejvyšší růst cen kávy za poslední roky

21. 3. 2025
V roce 2024 dosáhly ceny kávy nejvyšší úrovně za poslední roky, když vzrostly téměř o 40 % ve srovnání s průměrem předchozího roku. Tento nárůst byl způsoben především nepříznivými klimatickými podmínkami, které zasáhly hlavní producenty kávy, konkrétně Vietnam, Indonésii a Brazílii, jak uvádí nová studie Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Novinky z OECD - Udržitelnější rozhodování domácností s dopadem na nižší spotřebu potravin

14. 3. 2025
Opatření na straně poptávky zaměřená na změnu stravovacích návyků by mohla do roku 2050 snížit emise z odvětví výroby potravin až o 44 %. Analýza situace v devíti zemích zkoumá možnosti a preference domácností ohledně spotřeby potravin a nabízí úvahy pro povzbuzení udržitelnějšího rozhodování domácností.

Role evaluace v udržitelné transformaci zemědělsko-potravinářských systémů

7. 3. 2025
Ve dnech 4. – 6. března 2025 hostila Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) v Římě globální konferenci o multidimenzionální evaluaci pro vliv a transformaci (IDEAS/IEO-NDB 2025).

Novinky z FAO - Index cen potravin v únoru vzrostl

7. 3. 2025
Index cen potravin FAO v únoru 2025 vzrostl, a to díky vyšším cenám cukru, mléčných výrobků a rostlinných olejů.
1 ... 3 4 5 ... 29

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.